Bankers 40 mm

Arne Jacobsen Bankers wrist watch with brushed and matt black 20 mm bracelet.
Sizeguide
3 198,00 kr
Customize Bankers 40 mm
Bankers 40 mm   + 0,00 kr
SVART ARMBÅND 20 MM   + 0,00 kr
In stock

3 198,00 kr

Solid stainless steel case with a concave dial, hardened double convex M2 glass, 3 ATM.
More Information
SKU 53105-2030
Modell Bankers
Størrelse 40 mm
Farge på urskiven Svart på hvitt
Innfatning Børstet stål
Stroppmateriale Armbånd i stål
Stroppens bredde 20 mm
Farge på stroppen Matt svart
Bevegelse MIYOTA GL26

En prikk og en linje. PICTO® viser tiden på den mest insisterende minimalistiske måten. Den ble designet i Danmark på 80-tallet og er fremdeles moderne flere hundre år senere, og elsket av folk i alle aldre og av alle nasjonaliteter. Ikke rart at PICTO® kalles et ikon blant klokker.

SO
IKONISK

En prikk og en linje. PICTO tar alvoret ut av tidtakingen og  viser tiden på en minimalistisk måte.  Den flere tiår lange historien og den utfordrende designen har gjort den til et ikon blant klokker. Og likevel,  det er et  symbol på tid på en helt spesiell måte. Det tar bort presset fra tidtakingen, samtidig som det hyller kunsten å ta tiden. En stift som PICTO trenger oppmerksomhet fra noen som trosser normen, som får folk til å ta en dobbelttakning og riste opp ting. Kanskje en som deg? PICTO er en inspirasjon for dem som setter sin egen agenda – og ikke lar seg binde av tidens forventninger og krav. For å bli et ikon må du først våge å skille deg ut. Hvorfor ikke begynne med PICTO?

 


Hva er klokken
er det?

PICTO utfordrer ideen om en klassisk klokke med to visere og en nummerert urskive. Her indikeres timen av en prikk på den roterende urskiven, mens minuttene indikeres av en vanlig viser. Det er den tekniske designen og minimalismens kunst som gjør den unik. Den dag i dag, fortsatt.

Roman

I 1942 ble rådhuset i Århus i Danmark avduket. Arne Jacobsen tegnet bygningen sammen med Erik Møller, og det opprinnelige designet var uten tårn.
Et tårn har ingen funksjonalitet og passer derfor ikke inn i Arne Jacobsens designfilosofi. Men etter flere protester så de to arkitektene ingen annen utvei enn å bygge et 60 meter høyt tårn.

Heldigvis var det på grunn av dette tårnet at vi fikk den vakre klokken, Roman.

 

 

Se alle Roman klokker

Station

På midten av 30-tallet tegnet en ung Arne Jacobsen et hus for H. J. Hansen, som var direktør for Lauritz Knudsen (et stort og velkjent selskap i elektrobransjen). Direktøren så talentet i Arne Jacobsen og ba ham om å designe en klokke til det nye hjemmet. Arne Jacobsen tok utfordringen og tegnet en vekkerklokke, som ble hans første industrielle produktdesign.

Klokken ble presentert på vårmessen i Charlottenborg i København i 1939, og er Arne Jacobsens første industrielle produktdesign. Tidlig i karrieren var det enkelhet og rene linjer som kjennetegnet Arne Jacobsens design.

Se alle Station klokker

City hall

Rødovre Rådhus i Danmark er et av Arne Jacobsens mest komplette design, inspirert av tidens internasjonale tendenser. Arne Jacobsen har designet alle aspekter av rådhuset, helt ned til klokkene på veggene og møblene i sitt eget berømte design.

CITY HALL-klokken viser Arne Jacobsens kompromissløse tilnærming til design og arkitektur. Med sitt buede glass og presise grafikk er den en studie i tidløs enkelhet og eleganse.

 

 

 

Se alle City Hall klokker