City Hall 34 mm

Arne Jacobsen Roman wrist watch with black 16 mm leather strap in calf-skin with polished rose gold buckle.
Sizeguide

ALLE STØRRELSER VIST PÅ ET KVINNELIG HÅNDLEDD AV GJENNOMSNITTLIG STØRRELSE.


40 MM KLOKKE VIST PÅ ET MANNLIG HÅNDLEDD AV GJENNOMSNITTLIG STØRRELSE.


SPESIFIKASJONER

2 998,00 kr
Customize City Hall 34 mm
City Hall 34 mm   + 0,00 kr
BLACK LEATHER STRAP 16 MM   + 0,00 kr
In stock

2 998,00 kr

Solid stainless steel case with a concave dial, hardened double convex M2 glass, 3 ATM.
More Information
SKU 53217-1601RP
Modell City Hall
Størrelse 34 mm
Farge på urskiven Grå
Innfatning Polert roségull
Stroppmateriale Rem i lær
Stroppens bredde 16 mm
Farge på stroppen Sort
Bevegelse MIYOTA GL26

En prikk og en linje. PICTO® viser tiden på den mest insisterende minimalistiske måten. Den ble designet i Danmark på 80-tallet og er fremdeles moderne flere hundre år senere, og elsket av folk i alle aldre og av alle nasjonaliteter. Ikke rart at PICTO® kalles et ikon blant klokker.

SO
IKONISK

En prikk og en linje. PICTO tar alvoret ut av tidtakingen og  viser tiden på en minimalistisk måte.  Den flere tiår lange historien og den utfordrende designen har gjort den til et ikon blant klokker. Og likevel,  det er et  symbol på tid på en helt spesiell måte. Det tar bort presset fra tidtakingen, samtidig som det hyller kunsten å ta tiden. En stift som PICTO trenger oppmerksomhet fra noen som trosser normen, som får folk til å ta en dobbelttakning og riste opp ting. Kanskje en som deg? PICTO er en inspirasjon for dem som setter sin egen agenda – og ikke lar seg binde av tidens forventninger og krav. For å bli et ikon må du først våge å skille deg ut. Hvorfor ikke begynne med PICTO?

 


Hva er klokken
er det?

PICTO utfordrer ideen om en klassisk klokke med to visere og en nummerert urskive. Her indikeres timen av en prikk på den roterende urskiven, mens minuttene indikeres av en vanlig viser. Det er den tekniske designen og minimalismens kunst som gjør den unik. Den dag i dag, fortsatt.

Bankers

I 1961 vant Arne Jacobsen konkurransen om å tegne Danmarks Nationalbank, og bygningen sto ferdig i 1978 - 7 år etter hans død. Bankklokken er tegnet i 1971 og henger stolt på veggen i den opprinnelige banksalen.
I bankhallen er det perletrepanel som står i kontrast til inngangspartiet i norsk marmor, som strekker seg som en katedral nesten 20 meter opp gjennom de seks etasjene.

Den danske Nationalbanken regnes som et av Arne Jacobsens mesterverk.

 

Se alle Bankers klokker

Roman

I 1942 ble rådhuset i Århus i Danmark avduket. Arne Jacobsen tegnet bygningen sammen med Erik Møller, og det opprinnelige designet var uten tårn.
Et tårn har ingen funksjonalitet og passer derfor ikke inn i Arne Jacobsens designfilosofi. Men etter flere protester så de to arkitektene ingen annen utvei enn å bygge et 60 meter høyt tårn.

Heldigvis var det på grunn av dette tårnet at vi fikk den vakre klokken, Roman.

 

 

Se alle Roman klokker

Station

På midten av 30-tallet tegnet en ung Arne Jacobsen et hus for H. J. Hansen, som var direktør for Lauritz Knudsen (et stort og velkjent selskap i elektrobransjen). Direktøren så talentet i Arne Jacobsen og ba ham om å designe en klokke til det nye hjemmet. Arne Jacobsen tok utfordringen og tegnet en vekkerklokke, som ble hans første industrielle produktdesign.

Klokken ble presentert på vårmessen i Charlottenborg i København i 1939, og er Arne Jacobsens første industrielle produktdesign. Tidlig i karrieren var det enkelhet og rene linjer som kjennetegnet Arne Jacobsens design.

Se alle Station klokker