City Hall 34mm Evergreen

Arne Jacobsen Bankers wrist watch with polished gold 16 mm bangle.
Sizeguide
3 998,00 kr
Customize City Hall 34mm Evergreen
City Hall Evergreen 34 mm   + 0,00 kr
POLISHED GOLD BANGLE 16 MM   + 0,00 kr
In stock

3 998,00 kr

Solid stainless steel case with a concave dial, hardened double convex M2 glass, 3 ATM.
More Information
SKU 53210-1619
Modell City Hall
Størrelse 34 mm
Farge på urskiven Grønn på
Innfatning Polert gull
Stroppmateriale Armlenke
Stroppens bredde 16 mm
Farge på stroppen Polert gull
Bevegelse MIYOTA GL26

Bankers

I 1961 vant Arne Jacobsen konkurransen om å tegne Danmarks Nationalbank, og bygningen sto ferdig i 1978 - 7 år etter hans død. Bankklokken er tegnet i 1971 og henger stolt på veggen i den opprinnelige banksalen.
I bankhallen er det perletrepanel som står i kontrast til inngangspartiet i norsk marmor, som strekker seg som en katedral nesten 20 meter opp gjennom de seks etasjene.

Den danske Nationalbanken regnes som et av Arne Jacobsens mesterverk.

 

Se alle Bankers klokker

Roman

I 1942 ble rådhuset i Århus i Danmark avduket. Arne Jacobsen tegnet bygningen sammen med Erik Møller, og det opprinnelige designet var uten tårn.
Et tårn har ingen funksjonalitet og passer derfor ikke inn i Arne Jacobsens designfilosofi. Men etter flere protester så de to arkitektene ingen annen utvei enn å bygge et 60 meter høyt tårn.

Heldigvis var det på grunn av dette tårnet at vi fikk den vakre klokken, Roman.

 

 

Se alle Roman klokker

Station

På midten av 30-tallet tegnet en ung Arne Jacobsen et hus for H. J. Hansen, som var direktør for Lauritz Knudsen (et stort og velkjent selskap i elektrobransjen). Direktøren så talentet i Arne Jacobsen og ba ham om å designe en klokke til det nye hjemmet. Arne Jacobsen tok utfordringen og tegnet en vekkerklokke, som ble hans første industrielle produktdesign.

Klokken ble presentert på vårmessen i Charlottenborg i København i 1939, og er Arne Jacobsens første industrielle produktdesign. Tidlig i karrieren var det enkelhet og rene linjer som kjennetegnet Arne Jacobsens design.

Se alle Station klokker